Близо 300 души вече се събраха на протеста пред сградата на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Центърът на града е огласен от вувзели и клаксони, а протестиращите носят плакати с надписи „оставете ни да работим”, „не сме престъпници”, „не на произвола”, „оставка, веднага”, „царят-президент е гол”, предава TrafficNews.

БАЗ и СЗБ: Протест под надслов „Няма да търпим" в Пловдив в петък

Протестът е под надслов "Няма да търпим" , а причината е скандалната акция в пловдивската дискотека "Bushido" на Гергьовдевден, когато 400 гости на клуба бяха разсъблечени, обискирани и унижавани от служители на пловдивската полиция. 

В знак на протест срещу унизителното отношение на полицията,  протестиращите направиха и флашмоб с престилки, на които има голи хора.

На протеста присъства и Алексей Петров, който е председател на съюза за стопанска инициатива, но заяви, че е днес в Пловдив в лично качество.

 На въпрос дали смята, че тази акция е дело на пловдивската полиция – той каза, че министърът вече се е разграничил, но смята, че тя има пловдивски генезис.

Пред сградата на полицията е и Ричард Алибегов, както и собственици и служители на клубове и ресторанти от целия град.

Ресторантьорите настояват  за оставките на вътрешния министър Иван Демерджиев, главния секретар Петър Тодоров и директора на пловдивската полиция Васил Костадинов.

Ресторантьори: Няма да търпим повече този произвол, искаме оставки

Пред сградата, обаче липсва каквото и да било полицейско присъствие, а към този момент директорът на пловдивската полиция не е благоволил да разговаря с протестиращите.

Прокуратурата се зае с "голите" обиски в Bushido

@glasnews Близо 300 протестиращи пред пловдивската полиция, директорът се крие ????‍♂️ #протестиращи #Пловдив #МВР #полиция #протест #оставка #Plovdiv #GlasNewsBg #fypp #fypage #fyp #viral #like #explore ♬ original sound - GlasNews.bg