Тук сме, за да коментираме разпространените манипулации след задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова, от страна на ръководителите на правителството. Чу се, че има доклад на Държавната финансова инспекция, съставен през лятото на 2021 г. и той е основание за незаконните действия предприети спрямо нас. Чу се и за друг доклад, който вероятно не съществува, но ще бъде любопитно да се види, и внушава нередности в контролните системи, свързани с европейските фондове. Това поставя под риск цялата система на еврофондовете".

Това заяви на брифинг на ГЕРБ ексминистърът на финансите Владислав Горанов.

От своя страна Десислава Атанасова отново коментира как прессъобщението за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова се появява часове преди това реално да се случи.

Всички знаят в колко часа бяха извършени процесуалните действия, които съдът отказа да признае. Питам: това политическа бухалка и репресия ли е? Рашковото МВР да разпространява прессъобщения без да е намесена наистина европейската прокуратура и да няма арестувани лица, когато е разпространено съобщението, допълни тя.

По разпореждане на премиера и по негово свидетелство, министърът на МВР в нарушение на всякакви закони арестува лидер на най-голямата партия. Никой не казва кой ще поеме отговорност за провала на акцията. Кой носи отговорност за това, което се случи в четвъртък, запита Тома Биков, също депутат от ГЕРБ-СДС. Това е удар не само срещу ГЕРБ, а срещу европейската перспектива на България, добави той.

Борисов също коментира арестите и думите на Васил Божков.

Във вторник тука беше посланика на Украйна и ние им дадохме пълна подкрепа. Казахме, че ако правителството внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на следващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да не може ако влезе такова решение в парламента, ГЕРБ да е обиден, възпален и да не го подкрепи.

Беше толкова внезапно и изненадващо. Свариха ме на масата с децата. Претършуваха абсолютно всичко. Като започнаха от кухнята, ама всичко, дивани, чинии, тенджери. Там по двора. Всичко пред детето се случва. После там където спя - дрехи, чорапи, всичко долу. Белким да намерят нещо. Рашков изплю камъчето, търсили злато и пари. Никога не съм имал кюлчета. Никога Горанов не ми е донасял пари. После пак през двора във високата къща. Накрая подписаха протокол за изземване - "не се намират". Мислех, че си тръгват, а те казаха, че имали заповед да ме арестуват. Над 20 души, всичко живо тършува. Взели поемни лица от Симеоново, курсанти. Треперех да не ми подхвърлят нещо. Едно златно кръстче имам, от каратистките години, ама то няма 15 гр., разказа Борисов и попита каква е била неотложността, че да го разхождат като "панаирджийска мечка".

"Тарикат мъж не писка. За Севда ми е жал, защото е жена и пред детето й се случи всичко", допълни той

24 часа не дойде нито един човек да ме разпита. Никой. Това ли е неотложността?, пита Борисов.

Очаквайте подробности!