На Асен Христофоров започнаха да лепят честитки на паркираните коли. "Няма знак, но пречат на движението".

Така пловдивчанин обясни какво се случва в квартал Кючук Париж - един от най-разкопаните в момента район под тепетата, където проблемът с паркирането се превръща в истинска война.

И сега мненията на хората за акцията на полицията не са еднозначни. Според едни няма основание да лепят фишове, при положение, че няма знак за забранено паркирането. Според други обаче глобите са наложителни, защото и без това движението в квартала е меко казано абсурдно:

"Пречели" е казано, все едно наистина не пречат. Откакто направиха новото блокче и нонстопа, е някакъв Див Запад да минеш... зелен светофар и блокирана лента, топ. Крайно, крайно време беше!"

"Трябва да сме обединени! Да има качествен градски транспорт, да има паркоместа, ясно обозначителни табели и удобства! Не зная защо се нахвърляме върху глобите, след като нищо не е уредено? Нека има глоби, но всичко друго да е перфектно или поне добре уредено!"



"Тричленно семейство сме с една кола, с която мъжът ми ходи на работа в Асеновград. Тази сутрин усъмнахме със спукана гума и честитка?! Нито има къде да се паркира, нито е чак толкова сложно 2 коли да се разминат на тази улица, която въобще не е пригодена за градски транспорт."

"Че пречат, пречат. Но след като няма знак, забраняващ паркиране и престой... какво точно пишат според теб и дали ще издържи в съда?"

"Тези глоби съда установи за невалидни, така че вече в Пловдив можеш безразборно да спираш където си искаш и всички залепени глоби падат в съда. Баси държавата"

"Като гледам, тези ги налага полицията, съдът обяви за незаконни тези на общината".

"В цивилизованите държави има закони, които ЗАДЪЛЖАВАТ ПРОЕКАНТИТЕ/ ИНВЕСТИТОРИТЕ/ да обезпечат поне едно место за паркиране на всеки апартамент!

"И тук, в Пловдив го има този закон и повярвайте ми, че се спазва от строителите, но няма закон, който да накара хората да си купят местата за паркиране, които са построени към техния апартамент".

"Жилищата се продават с паркомясто, а не отделно! 

"Не е необходимо да има знак, има правилник."

"Това че пуснаха 3 линии на градския транспорт по тази тясна улица, е проблемът..."