6-годишната Теди претърпява множество операции, заради проблеми с бъбреците. Тя има рядко генетично заболяване. То е потвърдено, както от българските лекари, така и от лекарите в Турция. Вследствие на него тя развива и бъбречна недостатъчност. Налага се детето да замине в Турция, за да ѝ бъде извършена трансплантация на бъбрек, но общото състояние на детето е увредено, като заради това тя претърпява три операции. 

С първата операция са били премахнати нейните два бъбрека - като в същата операция ѝ трансплантират друг бъбрек от донор. Но само след 30 минути организма на детето отхвърля органа и се получава запушване на негов канал. Заради това новият бъбрек бива свързан с главна артерия, за да се предотврати повторно запушване.

След седмица престой на бъбрека в организма на детето се появяват проблеми с новия бъбрек. Заради това на детето биват проведени редица изследвания, за да се установи причината за проблема, но лекарите така и не успяват да открият причината. Вследствие на нефункционирането на бъбрека, органът получава "деформация" ("смърт").

Лекарите поставят малката Теди на хемодиализа, за да спасят живота ѝ, докато дойде време за втора трансплантация на бъбрек, която може да бъде извършена най-скоро след 3 месеца. Родителите споделят, че не успяват да се вредят в листата на чакащи в България, за да се покрие трансплантацията от НЗОК. Също така те казват, че имат донор, който е съгласен да дари бъбрек. 

Поради тези усложнения, които възникват след първата операция, значително се оскъпява лечението на детето, за което родителите на Теди нямат вече необходимите средства, заради това те започват да набират средства за лечението на детето. 

Ето и какво казва Юлия - майката на Теди: "Ето защо Ви моля от сърце, да ни подкрепите в този труден за нас момент. Сумата от 25 000 евро е непосилна за мен и моето семейство, а Теди се влошава с всеки ден".

Начините за дарение са следните:
С карта и PayPal
https://pavelandreev.bg/kampanii/103/zaedno-za-tedi
Банка: Fibank
IBAN: BG89FINV91501017474107
Титуляр: Юлия Иванова Арсова
Yulia Ivanova Arsova

Фейсбук страницата "Дари надежда" споделя историята на Теди. Ето и текстът на публикацията във фейсбук страницата: