Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев даде брифинг за журналистите на мястото на показния разстрел в София, където беше убит 46-годишния Николай Дракополов. Той обясни, че сигналът е подаден в 20.04 ч. на тел. 112 от водача на колата, който е спрял на светофара. 

"По първоначални данни мъжът е чул, че са произведени изстрели. Екипи на СДВР са отцепили мястото на местопроизшествието. Информацията е изключително първоначална, не можем да дадем повече детайли. Ще се образува досъдебно производство", заяви комисар Хаджиев.

Трупът на убития е още в джипа му. Първи СНИМКИ от показния разстрел в София НА ЖИВО

Според информацията на прокурор Кирилова на предната седалка е имало 11-годишно дете, което не е пострадало. "На мястото пристигна съдебен лекар, открити са две гилзи. Детето е на приятелката му, с която живее на семейни начала. Има данни, че мъжът, който е произвел изстрелите, е бил под моста и е изчаквал жертвата. Има свидетели, които ще бъдат разпитани. С огнестрелно оръжие е извършено престъплението. Има данни за наличие на криминалистически регистрации. На този етап не можем да кажем повече", каза тя.

Стрелба в София! Мъж е застрелян в главата, гъмжи от полиция СНИМКИ

Трупът на убития мъж е все още в джипа Мерцедес "G" класа. На мястото на инцидента гъмжи от полиция и линейки. На мястото на инцидента са и колите, които са били пред и зад джипа. Хората в тях са и свидетели на случилото се. Някои от тях споделиха пред наш репортер, че убиецът е бил маскиран и е избягал пеша.

Негов познат твърди, че Николай не е имал проблеми и не е получавал заплахи. В същото време разстреляният е бил разследван за автокражби и трафик на дрога. Застреляният има над 20 криминални регистрации.

Преди 2 години Николай Дракополов беше арестуван в Марбея и обвинен в кражба на кола от Коста дел Сол. Тогава той беше подведен под отговорност и за притежание на фалшиви документи и участие в организирана престъпна група. Според събраните доказателства мъжът крадял коли за различни наркобанди и бил един от най-добрите в бранша.