Битова гледка на любимо място на русенци събуди съвсем не толкова маловажни въпроси. Каква е причината за появата на боклуци, загрозяващи кътчета из цялата страна? Само властите ли са виновни за неуредиците? А може би вина има и всеки един от нас, който в даден миг не постъпва редно. Поредният случай, който буди обществено недоволство, е от Русенско.

Група хора, които избрали да се насладят на любима локация, оставили неприятна гледка.

"Срам! Може ли толкова да сте мизерни? Дошли сте на Текето, направили сте си кефа, бъдете готини и почистете след себе си. Ако беше у вас, нямаше да изсипете боклука по средата на хола и да си стоите кротко...  Вие сте хора, които не цените, не пазите и нямате никакъв срам! Обаче само може да парадирате... Всички, които не си почистват!, коментира Боряна Б. Жената споделя и кадри то "местопроизшествието". Препълнени кошове, огнище, което е нахвърлено със смет и бутилки, намира място сред природата - до дърветата и красивата река.

За много граждани подобно поведение свидетелства и за манталитета на отговорните. Точно тези, които са избрали природата, за да прекарат времето си и тези, които са избрали да направят мястото по-неприятно за останалите. Вижте мненията на русенци:

"Така е, искаме да ни е хубаво, а не можем да пазим и накрая кметът ни е виновен. Засрамете се бе, хора? Пазете!, пише Бисерка М.
 
"Повсевместно народът хвърля боклуци, където му падне и след това се възмущава. От кого? В детството ми всички живеехме в къщи. Всеки ден, всяко домакинство помиташе тротоара целия по протежение на оградата на собствения двор", пише друга жена.
 
"Рано или късно природата ще ни го върне на всички!", коментира Цветомира Д.
 
"Това е навсякъде. Не пазим, не си почистване, не говорим на децата си за тия неща. Ако обаче сме в чужбина, така ли ще направим. Май там спазваме законите и не обвиняваме кмета", коментира Марияна П.
 
"Много лошо, много лошо, срам и позор. Който го е направил, сигурно е от тези, които най-много се оплакват, но правят най- големите поразии", пише Красимира К.
 
 "И като отидат другия път ще дрънкат, че е мръсно", смята Даниела П.
 
 "На Ганьо докато не му бръкнат в джоба с яка глоба, няма да се вразуми!", отбелязва Даниела К.
 
"Това е възпитанието, това е съзнанието", добавя Стела Р.
 
Подобни случки може да открием из цялата страна. От красиви гледки сред природата, до зелените площи в градовете. Единици мърсят публичните площи, но потърпевши се оказват мнозина.