Велосипедист от Варна е бил глобен за нарушение, а това го е възмутило. Той е карал колело "в площи, определени за движение за пешеходци".

"Оставям това тук", пише лаконично колоездача Петко Василев.

Не става ясно кое най-много възмущава мъжа - санкцията предвид не особено подходящата инфраструктура за велосипедисти в града или че е глобен именно той от десетките нарушители, включително и пешеходци, които ходят по велоалеи.

Факт е, че се голяма дискусия под публикацията на Петко.

"Ако само можеше органите на реда да бяха ефективни и във всяка друга посока… Първо трябва да има нормална инфраструктура и тогава да се търсят отговорности - паркоместа, велоалеи, тротоари, пътища… Жалко, че Българина не изисква от държавните чиновници това, което трябва да бъде свършено и се плащат данъци и такси всеки месец и всяка година.", написа Драган Ф.

"Сега е ред на пешеходците, които вървят по велоалеите и пресичат където им падне!", коментира Йордан Д.

"Абсолютен парадокс! В такъв случай защо велоалеите са част от тротоара за пешеходци, а не са проектирани и изградени да са в най-дясната част на пътното платно!? То в тоя град нито да си пешеходец, нито велосипедист, нито шофьор!", потресен е Ридван Ф.

"Браво! Още много такива глоби им пожелавам на всички тротинеткаджии и колоездачи, които карат по площите, предназначени за пешеходци ", пожела пък Диян Б.

"Щом има нарушение на закон, не виждам какво има да се обсъжда!", отбелязва В. Христов.