Прогнозите на синоптиците за времето у нас започват да се сбъдват. Градушка с размерите на лешник удари „Кулата“, Сандански.

Преди минути стана ясно, че едра градушка е паднала и в петричкото село Чучулигово.

На север времето също се намръщи. Тъмни облаци покриха небето край Русе. Очаква се там валежите да надминат 30-40 литра на квадратен метър.

Априлски изненади: Сняг падна в съседки на България СНИМКИ

Междувременно силен вятър събори дърво върху къща в Хасково. Паднало дърво има и във Велико Търново. То се е стоварило върху пътя, а част от него върху паркиран автомобил, съобщават жители на старата столица.

Днес над страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, на повече места и по-интензивни в следобедните часове и привечер, като в Западна България количествата ще са значителни.

Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Ще духа умерен до силен вятър и с него от вечерта ще започне да нахлува студен въздух, тогава и валежите ще се усилят. От утре температурите започват да падат.

От Министерството на околната среда и водите вече издадоха и предупреждение за опасно покачване на нивото на около 18 реки в страната.

Снимки: Димитър Соколов, Мирослав Апостолов