Спомняте ли си миналогодишния Великден? Онзи, на който ни се случваше за първи път да не изречем “Христос Воскресе!” пред храма, а вкъщи. Онзи, на който запалихме свещичките си не в храма, а на терасата... Онзи, на който пропуснахме - за първи път от години, да се съберем с родителите си и децата си. И изобщо не ни беше до украсяването на боядисаните ни яйца...

Да! Коронавирусът промени вековни традиции. Остави своя отпечатък и върху най-големия християнски празник. Но независимо от всичко символите му - боядисаните яйца, козунаците, великденските зайчета, те пак бяха тук, вкъщи. Бог пак беше в нас...

Тогава, на миналия Великден, много ни се искаше да ви кажем, че всичко това скоро ще свърши. Че скоро ще празнуваме заедно с близките си и пълноценно ще се радваме на живота. Че всичките тези ограничения, изолации, страхове… ще изчезнат завинаги и животът ще се върне към нормалното.

Хиляди посрещнаха Великден пред храмовете! СНИМКИ

Случи ли се?

Истината е, че още не можем да дишаме спокойно. Коварният вирус продължава да убива хора, продължава да обръща живота ни с хастара, продължава да диша във врата ни. Въпреки мерките. Въпреки ваксините.

Все пак много от нас отидоха на църква. Други ще отидат утре. Повечето от нас ще се съберат с близките си и ще им пожелаят повече светлина по пътя им, повече доброта и любов в сърцата им! И ще си обещаят да бъдат по-добри, да вярват по-силно, да прощават по-лесно и да обичат по-безрезервно!

Христос Воскресе! Воистина Воскресе! 

На най-светлия християнски празник екипът на GlasNews.bg ви пожелава да бъдете здрави, щастливи и да изпълвате дните си с любов и красота! Нека да бъдем по-добри, а домове ни - изпълнени с щастие и благополучие! Нека Великден донесе много сила, бодрост и светлина за семействата ви!

Честито Възкресение Христово!

А всички, които носят имената Величко и Величка, да не забравят да почерпят!