„Това е мъжка и човешка постъпка. Треньорът учи не само на спорт, но той ги и възпитава. Точно по този начин трябва да постъпи един доблестен мъж”. Тези думи заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, връчвайки отличия на треньора по кикбокс Димитър Желязков и тримата негови възпитаници, които задържаха Сашо Кифлата – нападнал и ограбил 15-годишно момче в Пловдив, съобщи trafficnews.

Треньор от Пловдив подгони крадец, заплашил дете с нож

Припомняме, че срещу 32-годишният Александър Тюнков бе извършен граждански арест, след като нападна и открадна 83 лева от непълнолетния Петър Тантиков, докато чака автобус на спирка на бул. „Цариградско шосе“. Задържането му не се случи на мястото на инцидента, а малко след това.

Разказ на треньора и съотборниците му, извършили граждански арест в Пловдив

Помощ в „ареста” на Кифлата оказват треньорът на спортния клуб Димитър Желязков, в който спортува нападнатото 15-годишно момче. След кражбата, Желязков заедно с четирима от неговите възпитаници решава, че ще намери извършителя на нападението и проследява маршрута, през който минава автобусната линия. Тюнков е задържан от гражданите докато си купува закуски, след което е предаден на полицията.

За деянието Сашо Кифлата получи ефективна присъда от 3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той беше осъден по бързата процедура и след сключено споразумение с прокуратурата.

Наградиха спортистите, задържали престъпник в Пловдив