Серия от опасни пътни маневри от улиците на София попадна в компилация, която буди въпроси доколко спазваме правилата на пътя. Кадрите разпространява в своята страница във Facеbook  от Европейския център за транспортни политики.

Пристрояване от лента, която е предназначена за завиване надясно, придружено от засичане. Изпреварване през насрещното на кола, пропускаща пешеходци. Както и други изпреварване през насрещното, че и колоездач, движещ се посредата на пътното платно. Това са само част от случките от столичните улици, попаднали на записа с продължителност едва 1 минута и 27 секунди.

"За две секунди или няколко метра преднина... .Геройство или комплексарщина.... . Някои съвпадения са случайни!  Не правете така! Не разчитайте на късмета!", пишат от Европейския център за транспортни политики на страницата си във Facebook.

Вижте сами кадрите:

Припомняме, че един човек е загинал, а 32-ма са ранени при 24 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани четири тежки и 30 леки пътнотранспортни произшествия, при които има четирима пострадали.

От началото на месеца са станали 202 катастрофи с 10 загинали и 241 ранени.

От началото на годината са регистрирани 2727 пътнотранспортни произшествия със 157 жертви и 3389 пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 46 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., съобщават от МВР.

Бъдете внимателни!