Какъв цвят трябва да бъде елхата за тази Нова година?

За да донесе следващата година богатство и просперитет, е важно да украсите новогодишната елха в цветовете на животното - символ на годината. 2024 е годината на Дървения зелен дракон.

Как да украсим коледно дърво в годината на Зеления дървен дракон

В китайската култура драконът символизира имперска власт и богатство, създание, което обожава луксозното, ексклузивното и цветното. Ако миналата година Заекът избра нежни и светли нюанси, то Драконът предпочита по-наситени цветове.

Цветът 2024 е изумрудено зелен, като елхата може да бъде украсена със зелени топки, гирлянди и играчки. Можете да използвате различни дървени декорации. Подходящо е добавите и символи на богатство и просперитет – червени пликове с пари и златни монети.

С какви цветя да украсим елхата?

В годината на Зеления Дракон трябва да използвате зеленото и неговите разновидности: малахит, нефрит, каки, ​​маслина и др. Основните цветове на Дракона традиционно се считат за златно и червено и в наситени тонове. Комбинацията от червени и златни цветове е истинска тенденция този сезон. Нюансите на зеленото изглеждат най-добре върху бяло или сребристо дърво, което придава още повече чар на декора.

Златните цветове не само ще зарадват Дракона, но и могат да привлекат финансово богатство. Оранжевото също ще бъде чудесен избор през 2024 г. Този ярък цвят се свързва със слънцето, радостта от живота и традиционните новогодишни мандарини, които със сигурност ще се харесат на Дракона. Виолетово и лилаво винаги са били считани за кралски цветове, лилавите тонове ще добавят мистерия към дървото.

Превод: GlasNews.bg