Катастрофа в София - ежедневна тема, която този път успя да обедини столичани.

Произшествието станало на бул. "Мария Луиза" и "Опълченска". По неясни обстоятелства се ударили "Шкода" и "ВАЗ 2101", шофиран от възрастен господин.

В мрежата се появява и снимка от ситуацията. На която виждаме водача на синята кола, който умислено се е загледал в земята.

Вместо обичайните коментари, осъждащи произшествие на пътя, под публикацията става нещо неочаквано. Столичани са обединени в изненадваща кауза.

Те търсят координатите на господина, за да се опитат да му помогнат при ремонта, който трябва да претърпи автомобила му, за който той видимо се е грижил през всички тези години.

Радослав от Богдан остана без къща и колело. Ученици и учители му върнаха усмивката

Вижте някои от коментарите:

"В групата за ретроавтомобили, където бе препостната публикацията един човек предложи да дари всички нужни части за Жигулата. Ако някой познава собственика да помогне за свръзка !", пише Явор Кръстев.


"Дядото изглежда отчаян, кой знае от кога си я пази и ако има и само това край...", пише Христо Т.

"Споделяйте, нека го открием! Бих дарил скромна сума, в помощ на дядото за да му оправят колата!", добавя Дамян Г.

"Уааао! За първи път в тази група коментари без хейт и мрънкане... Колко яко би било да сме така постоянно", заключава друг потребител.

За часове публикацията събира хиляди реакции и стотици коментари. От които огромна част са на хора, които искат да помогнат на мъжа със синята кола. И кой знае, вече добри хора може да са успели да го подкрепят.

Случката не за първи път показва, че у нас добро към непознатите не липса, но е въпрос на избор.

Мъж разказа за доброволците в Карловско: Хвърлиха се като лъвове, видях страшна всеотдайност