Стихията отнесе къщата на нашия ученик Радослав Иванов от Богдан, както и любимия му велосипед. Днес учители и ученици се опитахме да му върнем усмивката, подарявайки му това колело. Ще продължим да подкрепяме всички наши деца в затруднение, както нас ни подкрепят училища от цяла България.

Това написа в социалните мрежи директорът на Професионалната гимназия по железопътен транспорт в Карлово Стефан Филчев, станала печално известна след пороя, превърнал училището в кална река. Преди месец нито той, нито колегите му вярваха, че учебната година тук ще започне - толкова много бяха поразиите, сътворени от приподната стихия и човешката безотговорност.

Вместо цветя за първия учебен ден, дарете за пострадалите карловски села

В същото време, в което гимназията бедстваше, потопът отнесе и Богдан - селото, в което живее Радослав. Съдбата не е пощадила дома на момчето и неговото колело, но директорът и неговите колеги решиха да върнат поне малко усмивката на своя ученик. И го направиха - така, както стотици подадени за помощ приятелски ръце, благородни жестове на дарителство и човешко милосърдие се отправиха към училището дни преди 15 септември.

Днес това малко ангелче от Богдан имаше само късче хляб СНИМКИ

"Директор, колега и като баща на учениците си. Това е г-н Стефан Филчев... Бъдете здрав.", пише карловка, възхитена от педагога и постъпката му.

"Г-н Филчев, вие върнахте усмивките на вашите ученици, намерихте начин да прекрачат прага в първия учебен ден на училището, с вашата всеотдайност вие радвате всяко дете, бъдете здрав", му пожелава друга майка.