Не любовта, а добротата ще спаси света. Защото добротата е преди всичко любов.

Тежкото природно бедствие, което сполетя в началото на месец септември няколко селища от Карловския район, засегна всички ни. Проливните дъждове и разразилата се след тях природна стихия разрушиха десетки домове, рухнаха надеждите на стотици хора.

Броени дни преди откриването на новата 2022/2023 учебна година апокалиптичната картина на разрушенията се допълва от студа на приближаващите есен и зима, от липсата на електричество, вода и нормални условия на живот за бедстващите и страдащи хора. Точно в такива моменти най-ярко личат решителните прояви на будна гражданска съвест, топлотата на подадените за помощ приятелски ръце, благородните жестове на дарителство и човешко милосърдие, готовността да подкрепим всеки изпаднал в беда и крайна нужда човек, за да докажем, че по-силна от пороите е вълната на нашата човешка съпричастност.

Училищното настоятелство, родителските активисти, училищното ръководство и колективът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Карлово се обръщат с призив към всички ученици и родители да се включат в благородната инициатива за оказване на помощ на бедстващите населени места в Карловско – вместо цветя за учителите, дарете паричните средства на пострадалите. За целта на 15 септември в училището ще бъде поставена кутия за дарения.

"Нека отворим сърцата си за доброто!", призовават от училището в Карлово, което има достоен принос в образователното дело на града. Неговият безспорен авторитет се дължи на качеството на учебно-възпитателната работа и на постигнатите високи резултати. През годините то се е утвърдило като водещо в общината.

Подобен благороден жест организират от асеновградските училища ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Христо Ботев“. От ПГ "Ген. Владимир Заимов" в Сопот също ще се включат в кампанията.

Снимка: Румен Янков

Мъж дари пенсията си за бедстващите в Карловско

Жандермерия ще пази наводнените села в Карловско