Едва ли има спортен запалянко, който да не е обърнал внимание на последният актуален трансферен прозорец. След промяната на силите, погледите са насочени към Шампионска лига. Турнирът е в разгара си, но както винаги въпросът е: кой ще вземе трофеят тази година. За целта ще открием, че SESAME предлага един доста добър поглед и вече има посочени фаворити. В следващите редове ще обърнем внимание на някои от най-важните претенденти, за които шансовете са най-високи.

Започваме с добре известният Пари Сен Жермен. След като френският тим успя да вземе най-доброто от футбола и да спечели вниманието на феновете, мнозина се чудят дали Мбапе, Меси, Неймар и Рамос ще могат да направят необходимото чудо. Разбира се, според този оператор шансовете в процентно изражение са около 20%. Точно тук е редно да напомним, че при дългосрочните прогнози винаги коефициентите се повишават. Не бързайте със заключенията обаче. За първи път ще видим някои от основните играчи да се състезават в един отбор и тук егото не е фактор, който да се подценява.

Байерн Мюнхен е вторият потенциален фаворит в началото на сезона. Отборът продължава да е хегемон в немската Бундеслига, но по някаква причина среща една много свирепа съпротива, която някак си елиминира всички шансове да повтори чудото си. Г-н Нагелсман продължава да дава много надежди на феновете, а и самият тим е много жаден за титли, след като съвсем скоро успя да вземе трофей. Важното в този случай е какво ще предложат опонентите в тази посока. Шансовете според статистката са също 20%.

Манчестър Сити е отборът, който най-вероятно дразни достатъчно дори собствените си фенове. Брилянтната им игра на острова е наистина красива, но дойде ли време за пътешествие в Европа, Пеп не успява да даде необходимите резултати, впрочем не е лесно и след като с един от най-добрите си отбори остана препънат от другия вечен съперник - Челси. Може би тази година ще е неговата, но мнозина започват да се разочароват по-често, отколкото се подозира. Феновете искат трофея от Шампионска лига и въпросът на финала ще е още колко трябва да чакат. Шансовете тук също са 20%.

Миналогодишният носител на трофея - Челси, още тук не се позиционира добре в крайното класиране. С оглед на миналогодишните успехи и фактът, че направиха един особен рекорд - любопитна информация ще откриете тук - отборът наистина даде всичко от себе си. Как ще продължи напред в крайното класиране, това не можем да знаем все още, но на фона на активния трансферен прозорец и улова на големи риби, въпросите тепърва предстоят. Сините ще защитават титлата, а на този етап в историята има много малко отбори, които са успели да повторят чудото, което направи и Реал Мадрид в един от златните периоди. При тях шансът за успех е около 11.3%.

На 5-то място се позиционират футболистите на Юрген Клоп. Докерите отдавна се държат на висота и винаги влизат в основните футболни класации, но времето си казва тежката дума и ако в последните 5 години се задържаха винаги в топ 3. Не трябва да се изненадваме, Ливърпул има нужда от свежа кръв и каляване на цялостното им представяне. Тук се предоставят още 11.3%.

Ако съберете математиката, най-вероятно няма да откриете 100% и ще сте прави. Причината е, че обикновено всички останали отбори получават по 1-2 %. Тимът с най-минимален шанс е Малмьо, като те, според статистическия поглед, получават 0.1% шанс. Категорични сме, че не е редно дори да си помисляте за по-сериозни прогнози по техен адрес.