Лек автомобил Fолксваген се е запalил в тунела на бул. "Цар Борис III Обединител" в Пловдив. Инцидентът се е случил тази сутрин около 8 ч., а за него информира шофьор, който забелязал спрялата кола и помогнал на водача. 

"Нещо ровеше из багажника, но не изглеждаже да бърза много. В момента, в който подминах колата, видях че от двигателния излизат пламъци, а в огледалото гледах как водачът полива с някакви шишенца от минерална вода. Успях да спра около 50 м по-надолу и с лек спринт с пожарогасителя в ръка след секунди бях пред колата - пламъците вече се вдигаха на около половин-един метър нагоре", разказва Крикор Срентс.

Заради пушека трудно виждал шофьора на колата, но с малкия пожарогасител от колата си успял бързо да изгаси огъня. "Вероятно беше въпрос на секунди да се разрасне и да стане невъзможно", посочва той.

След като пламъците били потушени, очевидецът попитал шофьора къде е неговият пожарогасител и тръгнал към своята кола. "Инстинктивно пак се обърнах към вече загасения автомобил и видях, че водача пак нещо полива отгоре и се върнах - вместо да махне клемата на акумулатора, той явно оглеждаше щетите. Отново афектиран му извиках да разкачи акумулатора, за да не пламне отново. Слава богу разбра ме", разказа още пловдивчанинът. По негови думи тунелът е бил пълен с дим и трудно се дишало. Той призовава всички шофьори да държат в колите си изправни пожарогасители.