Кръговите кръстовища по родните пътища нерядко "изненадват" някои водачи, а куризните ситуации не липсват. Подобна случка сподели и шофьор на камион. Той публикува случай, при който шофьор с малка кола извършил необикновена маневра. Но не в самото кръгово, а само на метри след него. Случката е от град Карлово

Автомобилът излязъл от пътната връзка, но след това завил рязко наляво - точно след разделителния остров, за да смени посоката на движение.

"Така се минава на кръговото", описва гледката Велизар Д. Някои граждани споделят, че често са се сблъсквали с нарушения в кръгови кръстовища, а други се притесняват, че подобни прояви може да завършат и с пътен инцидент.

Не липсват и карловци, намиращи оправдение за поведението на водача. Вижте някои от мненията на местните:

Шофьор мина направо през кръгово, блъсна се в насрещното! ВИДЕО

"Просто се е разсеял! И... ляв завой - поправка!", отбелязва Поля Ш.

"Да де, но отбивката за Круиза е 3 метра пред него -  можеше да обърне там. Аз съм с 40-тонен камион! Ако мина през него, какво става?", чуди се мъжът, разпространил кадрите.

"Объркал се е човекът! Нормално е при тези цени на бензина - 2.86 лв,  вместо да катери догоре и да върти на кръговото, да се спусне", пише Мирослав С.

"Скоро ми излезна един в насрещното на горното кръгово", разказва неволите си Иван И.

"Той от къде да знае, че това е кръгово?! Аз имах 2 случая на горното кръстовище да ми излизат срещу мен", пише и Христо Б.

 

Има диалог! Култова бележка се появи на улица в Пловдив СНИМКА