Нерядко водачи решават проблемите си из улиците на градовете с бележки. Уреждат се проблеми с паркирането, летят заплахи, че дори и се споделят романтични трепети.

Поредният случай е от Пловдив, където на лист харстия се появи цял диалог между граждани. Поводът? Отново той е до болка познат. Местата за колите не достигат, а пловдивчани защитават правото си да изполват възможните места за паркиране. На бял лист хартия се появява задочен диалог, в който виждаме и забрана за паркиране, и контрааргумент, и разбирателство.

Случката е от улица "Родосто" в "Кючук Париж".

Култова бележка пази покоя на нашенски домати СНИМКА

"Не паркирай", четем написано с маркер. "Товаро-разтоварна дейност!!!", разяснява авторът на посланието. Друг пловдивчанин обаче изглежда е видял и възможност във въпросното паркомясто, която устройва и двете страни.

"Аз като тръгвам за работа, вие още спите", контрира той. "За теб не се отнася", гласи отговорът.

 Изглежда съкварталците са открили по "комшийски" решение на липсата на малко места. Случката намира своето място и в социалните мрежи, където разсмива пловдивчани, които остават шашдисани от необикновения диалог.

Случката събира стотици реакции в мрежата, а някои констатират, че е нужен разговор и диалог, а не заплахи и посегателства.

Водач откри "бизнес" бележка на колата си, отправи апел към Наско СНИМКА