През почивните дни трафикът в столицата е значително по-спокоен, но проблемите с откриването на паркоместа често не изчезват. Не липсват и водачи, които успяват да ги решат по спорен начин. Такъв е и следващият случай, заснет в кв. "Стрелбище" преди дни.

Водач с лъскав джип е успял да спре по крайно интересен начин, а действието му на пътя предизвика вълна от реакции във Facebook.

За странната гледка споделя столичанин. На кадрите се вижда БМВ, което е паркирано перпендикулярно на тротоар, машината е ив  кръстовище. По този начин водача се възползва от скосението на бордюра, за да качи леко джипа и на него.

За паркирането на "чомпек" гражданите са единодушни - шофьорът се е постарал майсторски. Не липсват и хора, които намират стабилно оправдание за подобно действие. Според тях паркоместата са кът. Вижте някои от злободневните, гневни, но и шеговити коментари, провокирани от случката:

Пловдивски ученик впечатли с достойна постъпка

"През нощта не е имало свободно паркомясто и човекът е бил принуден да спре на чомпек", пише мъж.

"Аз по принцип доста се възмущавам, че не на всички тротоари има наклони за детски колички, а съм била в грешка. То не е наклон за количка, а обособено паркомясто", отбелязва Дона П.
 
"Това е гениално паркиране!", смята столичанин. "Красиво в своята неподправена наглост", добавя авторът на публикацията.
 
 "Хич не го оправдавам, преди 2 дни беше спрял по същия начин, явно му е навик (по-скоро е женичка, де), аз с количката трябваше да летя сигурно", твърди Румяна В.
 
"Аз не съм привърженик на снимането и тричането в интернет, но това си е достойно за награда паркиране. Още повече, уикендът колите са значително по-малко. Ама, ако искаш да си спреш точно пред блока, спираш така", отбелязва К. С.
 
Коментарите не закъсняват, а един от отправените епитети доста добре описва действието - на чомпек. Думата може да се използва за нещо, което е накриво, на една страна, под ъгъл, косо, а въпросният джип успява точно да изпълни условията за използването ѝ в случката.