Пътници кацнаха на неправилното летище и хвърлиха упреци към нискотарифната авиокомпания Wizz Air.

Лидия Димитрова твърди, че група от 10 човека български граждани са изпаднали в много неприятна ситуация на летището във Варна. По думите на Лидия самолетът, с който са пътували от Абу Даби (Обединени арабски емирства), е кацнал на неправилното летище. Това се е случило на двадесет и шести май в 4:12 сутринта.

"Поради вина на самолетната компания Wizz Air кацнахме на неправилното летище. Сагата започна с отлагане на полета с няколко часа, което всъщност довежда до невъзможност да кацнем на Летище София, тъй като имало някакъв ремонт на летището", това сподели Лидия Димитрова в своя TikTok акаунт.

Пътниците твърдят, че от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма как да бъде осъществено.

"От самолетната компания, от екипажа на самолета, са знаели, че ние няма да можем да кацнем на Летище София, въпреки това ни качиха на самолета, провериха ни билетите и петнадесет минути преди да кацнем на Летище Варна, вместо на Летище София, пилотът обяви, че ще кацнем на погрешното летище", казва още Димитрова.

Жената споделя, че са били поръчани пет автобуса, които са имали за цел да извозят пътниците от самолета.

"Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите", добавя Лидия.

На Летище Варна пристигнали и екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, че ще ги арестуват, ако не слезнат от самолета до десет минути.

"Самолетната компания отказва да съдейства и пристигнаха органи на гранична полиция, които ни дават 10 минути да си помислим дали да слезнем доброволно от самолета или ще ни арестуват и с белезници ще ни свалят от този самолет", твърди още Лидия.

Мъж, който твърди, че е представител на фирмата, заявил на пътниците, че малко преди да започне снижението на самолета е разбрал, че ще кацнат на летището във Варна.

"Летище София е затворено и ние няма как да кацнем там. Аз нищо не мога да направя, на същото положение съм", казва служителят. Той уточнява, че персоналът ще бъде извозен със самолет, но пътниците следва да използват осигурените автобуси, причината - "няма достатъчно персонал, който да превози пътниците законно", заявява още служителят.

На този етап няма информация дали пътниците ще потърсят обезщетение. От Wizz Air не са коментирали официално случилото се.

Вижте още във видеото:

Припомнете си, че в началото на месец май се случи подобно недоразумение. Тогава над 100 души кацнаха в Букурещ вместо на Летище София.

Над 100 души кацнаха в Букурещ вместо на летище София