До 10 дни българските власти очакват у нас да бъде екстрадиран основният заподозрян за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев. Това съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев.

Вчера стана ясно, че съдът в Дания е одобрил молбата за неговото принудително довеждане в България. Той обаче е обжалвал. Сега се чака делото да мине и през втората инстанция.

Живко Коцев: Очаква се до десетина дни Рангел Бизюрев да бъде екстрадиран в България

„Решението в Дания е много чакано от нас”, заяви пред Нова майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова. Тя е оптимист, че екстрадицията наистина може да се случи до 10 дни.

Бакалова е категорична, че връщането на Бизюрев и неговите показания ще преобърнат делото и ще променят обвиненията срещу близнаците, които са заподозрени за участие в убийството.

„Смятаме, че има още замесени в това зверство. Ще се появят и други участници в убийството на Митко, които мълчат на този етап. Бизюрев може единствен да каже обективната истина. Искаме истината – да разберем какво се е случило във въпросната вечер и защо Митко беше убит”, споделя още майката.

Съдът не пожали близнаците от Цалапица, чакат разпита на Бизюрев

Атанаска Бакалова каза още, че редовно вижда колата на отстранения шеф на "Криминална полиция" в Стамболийски Дамян Капов пред Районното и пита какво прави тя там и защо той очевидно е върнат на работа. За връщането му на работа потвърдиха за NOVA и от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че той е бил отстранен от работа временно, само за два месеца. Процедурата по дисциплинарното производство срещу Капов обаче все още не е приключила.