Вчера около 18:36 ч. е получен сигнал в РУ - Лом за това, че в района на магазин в града лежи жена в безпомощно състояние.

На място е установено, че се касае за 27-годишна жителка на с. Сталийска махала, общ. Лом. След пристигане на екип на Спешна помощ е установено, че същата е с прободна рана в областта на гърдите.

Установено е, че извършителят на деянието е 51-годишен жител на града. Същият е установен непосредствено след извършване на престъплението при оттеглянето си от местопроизшествието и при опит да се укрие, в района на ул. "Цар Симеон" в гр. Лом. Извършителят е задържан за срок от 24 часа в РУ - Лом.

При проведените беседи с него, същият заявява че по-рано през деня, около 14:00 ч., в района на ЖП гара Лом се е срещнал с пострадалата и двамата употребили голямо количество алкохол. Около 18:00 ч. в района пред търговски обект, между двамата възникнал скандал, в хода на който мъжът й нанесъл прободна рана в областта на гърдите с носения от него кухненски нож.

Ножът е открит забит в земята в тревиста местност. Намерени са и са иззети веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство. Издадената е и заповед за защита, с която мъжът е задължен да не доближава пострадалата. Жената е откарана по спешност в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" гр. Монтана, където е настанена в Интензивно отделение, с опасност за живота. Работата по случая и документирането на престъплението продължава в РУ - Лом.