Жител на град Русе повдигна една спорна тема в социалната мрежа. Тема, която често присъства в обществото ни и касае равенството между хората, и как някои са по-равни. Разбира се всяка монета има две страни, а изводите можете да направите сами.

„Тази сутрин автобус на Геокомерс ООД качи бездомник, абсолютно безугледно. Човекът е в нетрезво състояние, крайно нехигиеничен. Пътниците започнаха да напускат рейса на следващата спирка. Драги управители на фирмата, това не е ли в разрез с вътрешния ред в превозното средство, не видях дали е залепен някъде, за да го припомня на водача. Трябва ли да подам сигнал в КЗП.?! Звъня ви на посочените телефони в интернет, но не отговаряте. Следващия път, правя клип и отивам в КЗП, заявявам го най-отговорно,“ гласи публикацията.

Мненията по представения проблем бяха на двата полюса. Едни смятат, че не е редно да има разделение в това, кой може и кой не, да използва градския транспорт. Други изразиха опасение, че пияни хора могат да създадат опасност за останалите пътуващи.

Ето и част от коментарите:

„Затова е градски транспорт, защото може да се качи всеки. Ако не ви допада с кого се возите, си вземате такси.“

„Ами да го хвърлят на боклука тогава, като не се приема от обществото нормално. Всеки сам си носи кръста, той е решил или се е примирил с такъв живот, но това не бива да го превръща в едва ли не непотребен консуматор там, където всички сме еднакви.“

„Злобата край няма. Респект за шофьора, качил пътника.“

„Ако пияният извади нож и наръга някой, респект?

„Клошарите с безплатни пенсионерски карти ли пътуват? Не е виновен шофьорът, нито фирмата му. Всички, които защитавате правото на вмирисания клошар да се вози в автобуса, сигурно не сте имали случай да усетите как в автобуса не може да се диша от лошата миризма, ужасно е. На шофьорите също не им харесва. Преди имаха право да не допускат такъв пътник, защото може и зараза да разнася, сега защо не могат.“