Млада жена се бори с коварно заболяване.

Преди 3 години, през 2020 година, когато Цветелина Арсова е едва на 30 години, започва да получава изтръпване на крайниците, губи зрение в едното око, често започва да ѝ се вие свят. След последвалите изследвания получава диагнозата „Множествена склероза“.

Това е прогресивно автоимунно заболяване на централната нервна система. Характеризира се с нарушаване комуникацията между нервните клетки на главния и гръбначния мозък. Това от своя страна води до коварна симптоматика и неминуемо до трайно обездвижване. В търсене на облекчение на болките, Цвети преминава през множество терапии с променлив резултат. За съжаление болестта прогресира и през последните няколко месеца състоянието ѝ се влошава. Започва да изпитва затруднения при ходене и да се уморява лесно. Става ѝ все по-трудно да се справя с ежедневните си задължения.

Терапията, която не просто може да стопира болестта, а и да подобри състоянието на Цвети, се нарича HSCT(Haematopoietic Stem Cell Transplantation). Тя представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната ѝ система.

Цялото лечение и престой в Клиниката по хематология на Националния медицински център „Пирогов“ в Москва ще струва 50 000 евро.

Стойността на това лечение е висока, като до момента са събрани едва 4500 лева. Нека върнем надеждата на Цвети за един нормален живот!

Всеки, който има желание да помогне, може да го направи ТУК.