Силен гръм, последван от сигнали на специализирани автомобили, събуди и притесни пловдивчани. Случаят е от центъра на Пловдив - кв. "Съдийски", в района на ул. "Михаил Такев". Граждани твърдят, че случаят е от тази сутрин, а към местопроизшествието се отправили медици и полицаи.
 
"Къщата ми се разтресе! Дори помислих, че е земетресениe", пише Гергана К. "Дойде полиция със сирени и 2 линейки", добавя Лазарина Ш."
 
Други граждани също са чули звука. Някои твърдят, че става дума за взрив на газова уредба на кола.
 
 "На ул. "Михаил Такев" е. Газова уредба на кола в гараж гръмна. Така ни събуди целия квартал. Няма наранени!", твърди Влидимира К.
 
Обновена в 10:05 ч. : Сериозният битов инцидент е възникнал тази сутрин на ул. "Михаил Такев" 37, съобщиха от МВР. Сигналът е получен на тел. 112 около 8.30 ч. По предварителни данни в гаражно помещение на две нива избухнал взрив, от който е пострадал 62-годишен мъж. Според първоначалната информация той е работил с режещата машина, като малко преди това източил битова газова бутилка в подземното ниво. В резултат на загазяването е възникнал взривът, при който мъжът е получил изгаряния и наранявания.
 
Паркираният в гаража автомобил е напълно унищожен, а от ударната вълна вратите на помещението са отхвръкнали към отсрещна къща и друг автомобил. На място са екипи на полицията, създадена е организация за обезопасяване на периметъра около адреса. Изведени са всички обитатели на сградата и предстои да бъде извършен оглед с участието на служители на пожарната, за да се преценят последствията от взрива.
 
Снимката е илюстративна