Нов потоп и силни гръмотевични бури по Южното Черноморие предвещават синоптици. Според Meteo Balkans мощна гръмотевична буря се образува в Черно море, която ще удари Южното ни Черноморие.

"Още, още и още дъжд приближават Българското ни Черноморие. На радарната снимка виждаме, че валежите поне до края на деня няма да утихнат. Възможно е преливане на язовири в района! Бъдете в готовност за усложняване на обстановката!", пишат от Meteo Balkans:

Бедствието, което сполетя Община Царево, продължава. Проливните дъждове нанасят все повече щети в областта. Цяло заведение на плажа е отнесено. Апартаменти и къщи на първите етажи са пълни с вода. Живущи и гости по хотелите в Царево, Лозенец, Ахтопол и Синеморец бедстват.

Според кмета на Царево трима души са в неизвестност.

Кметът на Царево: Трима души са изчезнали

Улиците са се превърнали в езера. Кметът на Царево издаде заповед за частично бедствено положение. Междувремнно от там призоваха хората да не излизат от домовете си, освен ако не спасяват човешки живот.

Текат спасителни операции за хора в опасност. Има отнесени автомобили в морето. Река Велека е преляла и пътят между Варвара и Синеморец е затворен за неопределен период от време.

Морето погълна коли и каравани на наш плаж ВИДЕО

Сирени и евакуация в Царево! ВИДЕО+СНИМКИ

Продължава бедственото положение в Царево. Ето какви мерки взе общината