Община Пловдив ще предприеме действия за поставяне на съоръжения за камери за контрол на скоростта, които предстои да бъдат осигурени от МВР. Решението бе взето на заседанието на комисията по безопасност на движението по пътищата, съобщават от градската управа.

Полицията е фиксирала 5 ключови пътни артерии, на които първоначално да бъдат разположени камерите.

"Местата са определени след обследване на участъците от първостепенната улична мрежа", уточни шефът на областната дирекция на МВР Георги Чергов. По думите му е необходим комплексен подход, който включва превенция, контрол на скоростта и санкции за нарушителите.

Зоните, където се очаква да бъдат монтирани камерите, са кръстовището на бул. „България", до паркинга за езиковите гимназии, на бул. „Васил Априлов", преди кръстовището с ул. „Янко Сакъзов" в посока моста на река Марица, на бул. „Цар Борис Трети Обединител", преди влизането в Тунела в посока бул. „Шести септември", на северното платно на бул. „Цариградско шосе"№5А, при входа на бензиностанция „ЕКО" и на бул. „Санкт Петербург" №48, до филиала на Техническия университет.

Предвижда се община Пловдив да изгради 25 съоръжения, така че да има възможност камерите да бъдат ситуирани в различни точки на града, за да бъде обхваната по-голяма територия.

Заместник-кметът по транспорт и председател на Комисията Савина Петкова увери, че общината ще направи всичко необходимо до 15 септември да монтира на невралгични пътни участъци 10 съоръжения за камери, а до края на годината - още 15.