Наоми Кембъл е останала разочарована, след като е почувствала, че е била претърсена от служител на летището в София само защото е чернокожа.

Супермоделът смята, че проверката на летището е била свързана с цвета на кожата й, когато е била спряна миналия месец от служители на терминала за пристигащи на Летище София, докато е пътувала за модни снимки в София, предава Daily Mail.

Източници твърдят, че 52-годишната Кембъл е била "много разстроена" от случилото се на 19 май, след като пристигнала за тридневното работно пътуване.

Не е ясно дали персоналът, който е поискал да претърси вещите й, е бил сред служителите на летището или на частна фирма.

По-късно Наоми Кембъл е била видяна да излиза от летището с бейзболна шапка и чанта в ръката си, преди да бъде откарана до луксозен хотел в София.

Нейният говорител казва, че супермоделът е бил на посещение в София за изпълнение на работни задачи.

"Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя пътуваше за снимките на вълнуваща фотосесия, която очакваше с нетърпение, но това малко помрачи времето й, прекарано в София", разкрива приятел на супермодела.

Расовото профилиране исторически се отнася до подозрение, насочване или дискриминация срещу лице въз основа на неговия етнически или религиозен произход, както и националност. През последните години се използванай-вече, когато се правят стереотипни предположения заради цвета на кожата на човек, отбелязва още британското издание.

Превод: GlasNews