Сериозна дискусия предизквика възхваляващ гръцките плажове пост, изпълнен със сарказъм.

Сравненние бе направено с нашето Черноморие и по-конкретно с Поморие.

"Здравейте, плажуващи в Гърция и Турция. Пиша ви да се ожаля. Ама то нашето в Поморие живот ли е? Че тя температурата на въздуха едва достига 28 градуса, не е като при вас над 40, а и подухва приятен ветрец. Кошмарно е, да можем да излизаме на разходки и през часовете 11-17, а не сме като при вас затворени и на климатици, да си почиваме в стаята. Ами температурата на водата при нас е 26 градуса, в морето нямаме нито една медуза, по плажа нямаме камъни и какъв ужас - можем да влизаме във водата боси, а не задължително с аква обувки. Абе мъка, ви казвам, мъка е при нас. А на плажа място достатъчно има, че да не можеш да го обходиш пеш. Не е като при вас с ивица от два метра широчина. А и бирата, и сладоледа при нас едва 3-4 лева, друго щеше да е да давахме по 5 евро, като истинските европейци.Абе, не е за говорене.Хайде, че ме чака 906 метра плажна ивица на Южен плаж. Хубав ден.", написа Пламен Румпалов.

Стотици се включиха в задочен спор между нашето море и южните ни съседки.

"Видях ги на прословутата Гърция как плажуват. Някаква беше качила клип .Гъз до гъз на шезлонгите и ти дъни музика в главата от сутрин до вечер. Разни задници ти се развяват в лицето,минавайки покрай теб.Отврат. И при положение ,че плащаш в евро незнам кое му е по-евтиното. Освен да влачат в багажниците бурканите с манджа и домошарката. В държава,в която се плаща с различна валута е няма как да е по-евтино.На мен лично почивка в Гърция би ми излязла по-скъпо отколкото в България.", написа Теодора Найденова.

"От нашето море по хубаво няма,и цените са добри, условия прекрасни и се чувстваме като у дома си", добавя Катерина С.

"Да точно така е...Преди 4 дни си дойдохме от Турция, бирата е 14 бълг. лева, а колата 7 лв.", отбелязва Митко Г.

Други бяха категорични, че Гърция и Турция са далеч пред нас що се отнася до чистота и отношение на персонала.

"Вие си стойте в Поморие. Ние баламите ще ходим в Гърция и Турция, на чисти плажове ( без засадени фасове), чиста вода, вкусна и качествено храна, адекватно обслужване. Ще я понесем тази мъка. P.S. Даже ще се върнем без вируси!", пише Стефка С.

"Само лъжат на българското черноморие....Снимали едни стаи и хотели изглеждат прекрасно. А като отидеш те набутват или на високите етажи на Асансьор или на партерен етаж на улицата.Айде моля ви се всяка година им сърбаме попарата.Чадър и два.шезлонга 30 лв. На плажните заведения фрапе 8,9 лв. Мента със сода 12 лв....Еми да изброявам ли още съблазнителни неща по БГ черноморието и всичкия този лукс е през юни. За юли и август не ми се мисли. Сори, истината някой трябва да е каже все пак....", коментира Полина М.

"Ако говорим специално за море България е на светлинни години след Гърция и Турция,а да отношението и изобщо начин за разбиране как се прави туризъм нашите търговци са още в епохата на динозаврите.", отчита Асен М.

"Толкова глупости изписа. В Гърция от май има туристи, вие се радвате от няколко дни. Юни месец имаше по курортите, колкото август в България. И колкото и да са жеги, хората са на плажа, а вечер има средиземноморски бриз. Аптеките не са им пълни с просрали се туристи от кофти храна и Ешерихия коли от “чиста вода”… а и не им спират питейната вода всяка седмица. Даже не ми се и случвало. И вечеря в Гърция ми е по-евтина от България. Само алкохола е скъп и така и трябва.", добавя Владимир Г.