Дърво, чийто ствол е нарязан с острие. Иглолистното не е отсечено, но голяма част от кората му липсва - сякаш издялкана с брадва или нож.

За гледката споделя турист, който в края на миналата година, излязъл на разходка по пътеките край Дупница. По думите на мъжа се оказва, че това е един от високите борове, които може да се виждат отдалеч.

"Чувствам се отвратен и разгневен от тази простотия!", заключава Теодор Попов. Той алармира за случката във Facebook.

Неизвестна е причината за проявата, но предположения не липсват. Някои считат, че това е сторено, за да се събере борина.  Постъпката буди негодувание у местните, като хората считат, че гората е обща и трябва да се пази, а подобни прояви може да доведат дори до смъртта на дървета, които са на достолепна възраст.

"Много изпростя българинът. Трябва глоби и става по-нисък от тревата", отбелязва Антонио С.

"Не народ, а м*рша!", глобализира Ива В.

"Дялат борина, б*клуците! За една найлонова торбичка със съчки борина унищожават вековно дърво!", отгатва помисъла на отговорния Иван Г.

"Свещена простота", пише Йордан Й.

Вижте и цялата публикация на Теодор Попов:

"Днес преди обяд се разходихме до "Кулата" или "Кръста", както също е прието да се казва, и на самата пътека се озовах пред тази грозна гледка! Това е един от 5-те последни останали бора, които можете да видите отдалеч и с кола, пътувайки към тунелите посокаСофия! Чувствам се отвратен и разгневен от тази простотия!"