За нагла пътна проява сподели великотърновец в социалната мрежа Facebook.

Луксозен бял джип преминал на червено след пешеходците, пресичащи на кръстовище във Велико Търново. Ситуацията се разиграла на 15 ноември, а запис от видеорегистратор илюстрира случката.

На кадрите се вижда бялото "БМВ", което изчаква гражданите да преминат, а после най-спокойно продължава по булеварда. Сигналът на светофарната уредба обаче е червен - и по време на маневрата, и след това.

Мъже подмятат спринцовка на тротоар. Притесниха пловдивчани ВИДЕО

"А КАТ дали ще го потърси? .... Позор! Някой знае ли кой е този тарикат?", чуди се Георги С.

На този фон машините след човекът с бялата кола спират, за да спазят правилата.

Случката отприщва десетки коментари в социалната мрежа, а гражданите считат, че трябват санкции. Не липсват обаче и хора, които намират оправдание за водача. Вижте някои от споделените мнения:

"Що да не мине. Бърза човекът. Шест секунди ще го сбъркат", пише Михаил П.

"Само камери ще оправят нещата. А и след второ такова нарушение без книжка. А защо не и в затвора. Иначе ще броим пострадалите", смята Момчил К.

"Колкото и абсурдно да е -  не е видял светофара. Изчака пешеходците и си потегли като нормална пешеходна пътека", смята Мартин В.
 
"Дали тук има хора, работещи в КАТ? Щом този нахалник се мотае из града, хванете го!", призовава гражданин.

Вижте и сигнала на Георги С., разпространен в група на старопрестолния град във Facebook:

"Ето една престъпна дивотия! Дали водачът е софиянец, или велик болярин? Гледайте отсреща, а не колата пред мен! ....  Премина си най-спокойно на категорично червено - на пресечката на Пазара. Днес, 15.11.2023, в 11:56 минути. Е да, бял SUV BMW...

За такива всичко е позволено! Преди два дни един ЕВ пресече две плътни линии и мина на червено на светофара на "Метро", но камерата ми не го хвана! Г-н Кмете, няма ли малко пари за камери за червено на няколкото светофара в града! А КАТ дали ще го потърси? .... Позор! Някой знае ли кой е този тарикат?"

Шофьор помете майка и момиченце на "зебра"