Грозна ситуация заснеха жители на красивия Казанлък. Те споделят снимка на незаконно сметище, което се намира на броени метри от голям контейнер за смет.
 
"Местопроизшествието" е на улица в ромската махала на градчето, а местни жители с огорчение отбелязват, че това не е прецедент. Напротив - съвсем редовно сметта се озовава извън казаните, тормозейки  казанлъчани.
 
"Това е всеки ден, рови се нонстоп!" пише Светослав С.

"Не могат да уцелят контейнера ли", чуди се Боби Б.

Това страхотно място в Търново се превръща в сметище СНИМКИ

"Нищо ново. Това е всеки ден", отбелязва Красимир К.
 
Поредният случай е посрещнат с тъжен хумор и възмущение, а гражданите се чудят кога ще се открие решение на проблема.
 
Подобна ситуация не е нова за страната и е обичайна за някои квартали в големите градове. Пример за това е Пловдив, където често се почистват големи незаконни сметища, които се "възстановяват" от жителите на кварталите за отрицателно време.
 
 Не липсват и пожари, които си причинени от подпалени боклуци, обгазяващи с неприятна миризма части от северната част на града.
 
За решаването на проблема с незаконните сметища решаваща е ролята на властите, но и отговорността на гражданите за поддържане на чистота. До деня, в който съзнанието победи над желанието за замърсяване, подобни гледки като тази в Казанлък ще останат грозно петно върху градовете.