Боклуци, боклуци и пак боклуци - те са сред нас, ние можем обаче да ограничим разпространението им, като ги изхвърляме на правилните места.

"Люлката на любовта" се намира на скалния венец на Гарга баир, местност край Велико Търново, само на около 1,5 км от центъра. "Гарга баир" и "Люлката на любовта" са чудесно място за уикенд разходка. Преходът е кратък, минава се пеша за около 30-тина минути.

И явно много любов се прави на тази люлка... или около нея, защото Влади Ванков е посетил въпросното място и е останал разочарован от гледката - около люлката е заварил две купчини с боклук (вижте снимките), плюс много разхвърляни навсякъде мокри къпрички, сещате се от какво.

Също така на двете пътеки, които водят натам, от към Трапезица и тази от към Арбанаси, са били нахвърляни много бутилки, кенчета, салфетки, опаковки и други.

Отиваш за хубавата гледка - заварваш три чувала боклук + мокри кърпи навсякъде.

"Време е чистачът/чистачката на това място да иде да събере боклуците покрай своето творение", написа Ванков в социалната мрежа Фейсбук.

Влади Ванков отправи няколко въпроса към човека, направил "Люлката на любовта": 

"Първо, кога ще иде да изнесе чувалите с отпадъци, които събрахме от неговата ''забележителност''? Второ - какъв е замисълът на тази забележителност и не допуска ли, че е неподходяща за местните, поради липса на елементарно възпитание и съответно последствията за красивата местност. Видях едни полуразкъсани чували завързани за дърветата, които са уж в услуга, но създават още по-грозна гледка на фона на разхвърляните навсякъде шишета, опаковки, кутии от цигари. За мен тези завързани за дърветата чували са си чиста покана да си изхвърлиш боклука там".

Служители на "Чистота" изхвърлят пълни с боклуци чували в река ВИДЕО

Предлагаме Ви да прочетете и останала част от публикацията му в мрежата:

"Когато дойдат туристи от други градове, познайте какво заварват на люлката и какво си мислят за местните ВЕЛИКИ търновци? Не искам да се правя на големия турист, но обикаляме тези пътеки от над 10 години и ги познавам по-добре от местните, които за тези всичките години не ги видях веднъж, камо ли на това място. Добре, че беше ковидът, да ви забранят да излизате, за да хванете гората и да тръгнете по множеството екопътеки покрай града. Добре, че е Калинбата да ви поведе по очевидно многото красиви места, които заобикалят родното ви място, но не ви привличат иначе. И най-накрая, добре, че е тази люлка, за да видите, че до града ви има красиви скали с гледка. Винаги съм се чудел, къде се разхождат местните хора, когато не ходят с колата до Царевец и обратно?

Боклукът ще продължава да се трупа около люлката и още човешки боклук ще издрапе по пътеката. КОЙ ще чисти след тези българи отишли за едно селфи, бързо е...е или да си изхвърлят боклуците горе? Млади хора защо правите така? По вашата логика трябва да викнем боклукджииския камион и да засипе всичко с отпадъци и така навсякъде.

Знаете ли кой етнос в България прави като вас - хвърля където му падне и съответно там където живее е сметище навсякъде? Не плюйте тези етноси, защото вие сте даже по-зле, защото всичко ви се осигурява, но нямате елементарна култура. ВИЕ индийци ли сте, роми ли сте или БЪЛГАРИ??? Не очаквам отговори, защото както изхвърлянето на боклука, където трябва, така и правилното писане са ви проблем."

"РОДИТЕЛИ, говорете с децата си. Масово тинейджърите във В.Търново си изхвърлят боклука където им падне и за съжаление, започнаха да ходят и сред природата, заради такива псевдо забележителности. Не заради самата природа, чистия въздух, разходката или нещо друго, то се ВИЖДА. За вас ''Люлката на любовта'' е забележителност, за вашите деца е просто голямо кошче за боклук - нищо повече и вината е ВАША.

УЧИТЕЛИ, говорете с учениците си. Ако вие не ги научите на тези елементарни навици, което очевидно родителите им са пропуснали да направят, няма кой друг и няма кога по друго време. Утре тези млади хора ще са новите българи и от ВАС зависи да не станем като в Индия, не че почти не сме го постигнали. Ако ПОНЕ това не можете да ги научите, всичко останало е безполезно и вие не сте никакви учители, а лапачи. Виждам, че сте такива, иначе нямаше да е кочина покрай училищата ви, създадена от ВАШИТЕ възпитаници.

Очаквам официален отговор на твореца на люлката, знаем че сте в групата. Ако трябва ще помагаме с каквото може, но по мое мнение тази люлка е ГРЕШКА. Но нека народът каже така ли е, не е ли така.

Българи, поне вие пазете България чиста!".

Не коли, боклуци "паркираха" на две инвалидни места СНИМКА

Снимки: Влади Ванков