Инвалидните паркоместа в страната ни са крайно пренебрегвани. Често виждаме паркирани автомобили, очевидно на хора, които нямат необходимия стикер за целта. Така, трудноподвижни хора, или такива с други тежки заболявания и с ТЕЛК, нямат възможност да използват предназначените за колите им места.

Днес обаче ви показваме една купчина с боклуци. И то каква! Чували, парцали, велпапе, не липсва и тоалетна. Всичко това старателно поставено на две инвалидни паркоместа в Бургас, „Изгрев“ – блок 15. Снимката във Facebook провокира коментари.

„Като няма друго място... Хем не е правилно, хем не е имал друг избор,“ защити постъпката мъж.

„На 300 метра от паркинга е мястото, където се изхвърлят боклуците и заявяват извозването,” написа друг.

„Може и по средата на пътя. Тогава по-добре ли ще е? В България 1/4 от населението са с инвалидни стикери по колите си,“ смята друг.

„Кочина. Ако искаш безплатно извозване е редно да си преведеш и боклука в приличен вид и в чували. Ако искаш да хвърляш на поразия да си бяха платили контейнер и да си го напълнят, както си могат. Видно как,“ съветват още.

Паркиране на инвалидни места повдигна въпроси СНИМКА

Тузарски мерцедес спря на 2 инвалидни места пред столично заведение

Наглостта край няма: Тарикат паркира тузарския си джип на две инвалидни места (СНИМКА)По колата никъде нямало стикер за инвалиди