Тузарски мерцедес шокира столичани с абсурдно паркиране. Автомобилът е спрян на две инвалидни паркоместа в центъра на София. Най-вероятно нарушението е направено, за да може возилото да бъде в непосредствена близост до входа на вървежно столично заведение.

От снимката, публикувана в социалните мрежи, се вижда, че скъпият мерцедес е със сини номера, които се издават на чужденци, временно пребиваващи в страната ни. Но това далеч не може да бъде оправдание за безочливото нахалство.

Този тип паркиране – между две паркоместа, се използва все по-често от шофьорите на скъпи коли. С това се опитват да избегнат някой да им удари автомобила при отваряне на врата.

Под публикацията във фейсбук много хора се възмутиха.

Атанас Баев: Благодаря Ви, че сте публикували това... нека се види отношението към инвалидите от обществото. Не само от индивида паркирал по този начин, а дори коментарите. Никой не написа две думи като репатриране и глоби, а такива са предвидени в закона. Масово и модерно стана това във София. Интересно е че всички са със скъпи коли- оставям го без коментар. Всичко остава безнаказано!

“Тези с многото пари си мислят, че са богопомазани” – пише Милен Игнатов.

“Само искам да ви кажа, че инвалид не е състояние на тялото, а на душата! Както се вижда и на снимката...” – възмути се Никола Васев.

Други на шега свързаха цветовете с двата футболни гранда в столицата и предположиха, че човекът е цесекар и умишлено е спрял на сини паркоместа.