Хубава работа, ама... нашенска.

Как работят служителите на общинското предприятие "Чистота" във Велико Търново? Събират боклуците в черни чували и ги хвърлят в извираща от северното подножие на връх Атово падало в Шипченска планина на Стара планина - река Янтра. За скандалните действия съобщава очевидец в социалната мрежа Фейсбук, видя GlasNews.bg.

Освен чували, пълни с трева и боклуци, Влади Ванков, който алармира за проблема, забелязал и неизползваната ролка чували, също захвърлена в дерето на Янтра. Това е запазена марка на служителите на "Чистота", категоричен е търновецът.

До работниците на ''Чистота'' - спрете да изхвърляте чували пълни с боклуци и окосена трева в река Янтра! Улицата е '"Крайбрежна'' срещу паркинга, до който има и голям контейнер за боклук.

"Защото никой нормален човек няма да си купи ролка чували, да използва 4-5 и да хвърли останалите неизползвани в реката. Отчитате дейност, ясни сте", отбеляза той в публикацията в мрежата.

Влади не пропусна да се обърне към хората, които си хвърлят боклуците, където им падне. "Казвам на хората, които си изхвърлят боклуците където им падне - на вас не ви пука за собствената ви земя, а се надявате на ромки с тенекии на минимална заплата да ходят и да ви чистят. Е вижте как го правят и това не е само тук", пише той.

Мъжът споделя още, че в парка "Света гора" положението е същото - боклукът също се изхвърля в дерето към пътя за ВТУ, а след което се затрупва с рязани клони и храсти за прикритие. "Така е пред самия ректорат до паметника на Патриарх Евтимии, които е вдигнал ръце като вас".

Влади Ванков оставя послепис към поста си: "Изчистихме след вашето ''чистене.""

Вижте и видеокадри, които показват многото чували с боклуци: 

Ще бъдат ли наложени санкции на служителите и какво ще бъде становището на предприятието, осъществяващо дейност "Чистота" в старопрестолната столица - GlasNews.bg следи темата.

Треволяк и боклуци - гледката на варненските гробища СНИМКИ

Сливенски лекар дава 50 лв. на всеки, който събере 10 чувала боклуци СНИМКИ

Наздраве на всички, които се наливат в градинката и я цапат!