В петъчния ден е засилен трафикът към Гърция. За това съобщават водачи в социалната мрежа Facebook. На ГКПП "Маказа" към южната ни съседка се  е образувала и дълга опашка.

Българка, отправила се на път, публикува и кадри, илюстриращи пътната обстановка на границата.

"От Гърция за България в 10:20 часа, на 23.06.2023 г", коментира Катя А. "Изчакахме 24 минути,за да преминем", допълва тя.
 

Припомняме, че заради предстоящите парламентарни избори през уикенда в Гърция ще се пътува безплатно по магистралите в страната. От днес въвеждат и забрана за движение на товарни автомобили по натоварените отсечки.

От полунощ в петък ще се пътува без пътни такси по цялата пътна мрежа на Гърция по повод предстоящите парламентарни избори в неделя - 25-и юни.

През уикенда времето в южната ни съседка ще бъде горещо.

Термометрите  скачат до 37 °С в някои региони - често с 4°С над средната за сезона, прогнозират метеоролозите. Прогнозите са покачването да достигне своя връх от 36° и 37° в петък и събота - 23-24 юни 2023 г., посочи метеорологичната служба на Националната обсерватория на Атина. Въпреки това на 25-26 юни се очакват валежи и леки понижения на температурите.

МВР за гонката в Пловдив: БМВ и Порше извършвали опасни маневри СНИМКА

Снимки: Катя Андреева