Пловдивският адвокат Илия Тодоров коментира трагичната катастрофа, която стана късно снощи в София. Вследствие на инцидента загинаха две млади момичета. А виновникът избяга от мястото. Той беше заловен по-рано пред днешния ден и сега повечето хора се надяват на справедливо наказание.

„Изключителна трагедия. Отново млади хора загиват на пътя по нелеп начин след брутално погазване на правилата и искам да изкажа съболезнования на близките и загиналите,“ каза Tодоров пред репортер на GlasNews.bg.

“Считам, че то такива инциденти няма да се стига, ако такива водачи не са на пътя и понасят наказанията, които им се налагат всеки път, щом нарушат закона. Не размера, а неизбежността на наказанието е това, което възпира. Поне такъв е опита на западните страни, където загиналите са много по-малко. Там строгостта на наказанията, когато се стигне до смърт на пътя, не са по-високи отколкото при нас, но за сметка на това се изпълняват ефективно,“ подчерта той.

Нови подробности за Георги, убил две момичета в София СНИМКИ

И допълни: „Като изключим чисто моралния аспект, който е ужасяващ, чисто юридически полицейските реквизити, които се намират в колата на Георги Семерджиев, представляват самостоятелно престъпление. За това, че той е избягал, може да му се търси освен наказателна и гражданска отговорност. Това ще рече, че освен, че той следва да бъде осъден за престъплението, което е извършил, обезщетенията, които ще получат пострадалите и близките на загиналите могат да бъдат потърсени от него лично. И те вероятно ще бъдат потърсени. Така че, освен с присъдата, която ще получи, ще се сдобие и с дълг от няколко стотин хиляди лева.“

Общо от началото на годината са загинали над 220 души и типично лятото е тежък сезон. Тогава стават най-много катастрофи с най-много жертви.

Вижте цялото интервю:

Георги карал с фалшива книжка. Вижте всичките му нарушения

Кошмарна катастрофа в София, има жертви ВИДЕО+СНИМКИ*