Нов сигнал за нарушения в градския транспорт в Пловдив. Въпреки жегите климаттиците продължават да не работят, посочва пловдивчанин.

Оказва се обаче, че има и други нарушения на автобус по линия 4.

"Току що имах превилегията да се возия в рейс pb5860pa  на линия 4 с редица нарушения, освен че автобуса беше щъркел:- движение с отворена врата- без климатик- шофьора караше с превишена скорост дори ожули друго превозно средство, пътниците се лашкахме като торби с картофи важното е че бързаше той да привърши курса, а какво превозва - не е важно!- радиото беше увеличено на максимално с музика - все пак там е само шофьора, отзад са картофи!- качи се турист не разбиращ български - след 1 секунда му бе извикано - закъснявам, не ми се обяснявай! Явно община Пловдив не се интересува от това какъв е транспорта, явно се превозват торби с картофи, а туристите и те да одАт пеша! Европейски град, сър!", пише Веселин Баев.

Мъжът добавя, че сигнал е пратен по имейл до заместник-кмета по транспорта.

Потребителка опита да обобщи всички проблеми в транспорт с чувство за хумор.

"То си е цяло приключение возенето в градският транспорт тук. Никога не знаеш колко гадно ще бъде. Липса на климатик, мръсотия, чалга или друг вид музика от шофьора, не се отварят прозорците, не се отварят всички врати, шофьорите не спират на всички спирки (съответно се налага да се развикаш), пушат си в автобуса, не спазват правилата за движение, таблата не показват правилно кога идва следващият автобус (понякога си го чакаш по 30-40 минути).", пише Вероника Р.

А според някои пловдивчани виновни са и самите граждани.

"Това е действителността в градския транспорт на Пловдив, но не е нещо нормално. Ненормално е, че го допускаме, ние всички. Мълчим си " виновно" и с бездействието си показваме, че всъщност сме съгласни с безобразията в транспорта на града. Нямаме и грам гражданска позиция и позволихме това.", отбелязва Румяна Иванова.

Междувременно хора предложиха да се организира протест или стачка, за да се предприемат мерки в действителност.

"Относно казуса с транспорта в Пловдив, има ли желаещи да се организираме и да направим една стачка, ако трябва, ще създам един нов пост и да гласуваме. Разбира се е важно и да се обсъди какво желаем да се промени.", предложи Христо К., който получи солидна подкрепа.

 

Снимката е илюстративна