За броени дни големи пожари в Пловдивско притесниха местните жители. Горяха треви на Околовръстното, част от брега на Марица, а в региона огнената стихия унищожи гора. На този фон притеснителен сигнал разпространиха жители на пловдивския  "Коматево". Те твърдят, че техен съкварталник пали  треви в квартала, като последният случай е от 23 февруари.

Пожар горя в Асеновградско, жена остава без подслон СНИМКИ

"Пак запален пожар, пак от същия глухоням човек на ул. E... . Вчера е запалил треви и до гробищата. Пиша, за да знаете да бъдем активни и да не позволим да стане нещо страшно, за което няма да има връщане назад. Днес горя пред нашата къща. Прилагам снимки. Утре може да е пред вас",  пише Стела Белчева.

Тя призовава за палежите да се подават сигнали до МВР.

"Миналата година април месец запали същото място. Подаваме сигнал към кварталния полицай, тези палежи трябва да се регистрират като умишлени криминални деяния с известен или неизвестен извършител", добавя тя.

Пожар горя до Околовръстното на Пловдив СНИМКИ

Вижте публикацията, споделена от Стела Белчева:

"Пак запален пожар, пак от същия глухоням човек на ул. E... .

Вчера е запалил треви и до гробищата. Пиша, за да знаете да бъдем активни и да не позволим да стане нещо страшно, за което няма да има връщане назад. Днес горя пред нашата къща. Прилагам снимки. Утре може да е пред вас.

"Миналата година април месец запали същото място. Подаваме сигнал към кварталния полицай, тези палежи трябва да се регистрират като умишлени криминални деяния с известен или неизвестен извършител".

Други граждани също коментират въпросните палежи, като твърдят, че сочения за подпалвач има около 5 палежа.

"Никога до сега не е бил толкова активен през годините. За няколко дни му се събират около 5 палежа. Също знае кога да пали, при силен вятър, за да има големи поражения", твърди Р. Киреви.

"Миналата година ни запали някой контейнера за смет на улицата - "Училищна"," добавя друга жена.

Пожар избухна под мост в Пловдив! СНИМКИ