Поредният сигнал за изоставен път в опасно състояние. За тези пътища плащаме данъци и обществото очаква те да са най-малкото в безопасно състояние. Твърде меко ще е да наречем това безобразие за сметка на живота и здравето на гражданите. За това съобщават от Европейски център за транспортни политики.

Участъкът в в района на гр. Бургас, част от пътя между кв. "Долно Езерово" и магазин "Джъмбо". Той е с дължина 1,7 км и минава покрай рафинерията на "Лукойл". През него преминават много тежкотоварни камиони, тъй като това е основното трасе за товарите от и за пристанище "Бургас", камионите изнасящи зърно, както и тези с камъни от кариерата в кв. "Горно езерово".

"Пътят НЕ е ремонтиран от десетилетия , дупките по него са с площ по няколко квадратни метра, като на дълбочина надхвърлят 25 см. Движението се осъществява изключително бавно, на места скоростта е 5-10 км/ч, автомобили и камиони се изчакват по стеснените места и има сериозни предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Липсва каквато и да е маркировка.", добавят от ЕЦТП.

"Дупките по този, а и по много други пътища с пълна сила олицетворяват безхаберието на държавата и пълната апатия, с окято институциите се отнасят към този проблем.", посочват още от центъра.