Жена от Пловдив предупреди за мъж, който "опипва и притеснява" ученички от училище "Христо Г. Данов" в квартал "Гагарин".

По думите й въпросният индивид живее в района. Тя се надява да бъдат предприети сериозни мерки срещу мъжа.

"Този мъж обикаля около училище "Хр. Г. Данов" и притеснява и опипва ученичките. Живее на квартира някъде около училището и е изключително нагъл и безочлив. Предупредете си децата.", пише Тони Т.

Тя добавя, че има подаден сигнал в полицията.

"Вчера четири деца стояха 5 часа в полицията да дават показания, но не могат да направят, кой знае какво освен да го задържат за 72 часа и да го пуснат тъй като няма налице "тежко" престъпление.", споделя още тя.

Според някои пловдивчани не е точно така.

"Това, което сте написали, че не е престъпление, както са Ви обяснили полицаите, е абсолютно невярно. Деянието на въпросното лице представлява престъпление по смисъла на чл.149 Ал.5 пр 1от НК - блудство с две или повече малолетни лица и се предвижда наказание лишаване от свободна от 5 до 20 години..", посочва адвокат Георгиев, който предлага помощ.

"Полицията има право да задържа за срок до 24 часа, след което материалите по образуваното производство се представят на прокуратура и от там те поемат случая. Престанете да приказвате без да сте наясно, защото докато децата седяха 5 часа да дават обяснения, още толкова полицията го е търсила този, установила го е и си е свършила работата. Ама нали, за да сте актуални във фейса, дай да си правим проветрение на устите.", добавя Ангел Б.