Беезпризорни кучета, които били забелязани в кв. "Тракия", отново притесниха пловдивчани. За ситуацията споделя мъж, който срещнал глутница от няколко животни край паметника Скобелева майка. Мъжът призовава своите съкварталци да пазят децата си, като не ги пускат да се разхождат вечер.
 
"Внимавайте!  В района на Скобелева майка има глутница кучета. Не пускайте децата сами късно вечер", пише Димитър К.
 
Както GlasNews съобщи, група от безпризорни четириноги притесни пловдивчани още в края на месец май. Те бяха забелязани на разходка по  бул. "Цариградско шосе" към "Тракия".
 
Пловдивчанинът споделя, че този път е заснел кучетата вечерта на 5 юни. Неговата публикация събира разнопосочни реакции. Някои граждани считат, че проблем няма и се създава излишно напрежение, но други граждани са притеснени от евентуална агресия от четириногите. Вижте някои от мненията на хората:
 
"Айде стига вече мнения без да знаете! Кучетата са страхливи и нищо няма да ви направят. Заради такива като вас и подобни коментари, държавата е пълна с иди*ти които тормозят и убиват беззащитните животни!", коментира Магдалена В.
 
"Снощи минаха покрай блок 290 всичките. Всяка вечер минават към 9 часа",пише Радост Ч.
 
"Миналата вечер цялата глутница пак мина през поляната", добавя и Анастасия Г.
 
"Не ме убеждавайте, че е весело и безобидно положението! Отидете сутрин сами на това място, прибирайки се от работа,защото спирката е там и се убедете в доброто им отношение. Особено зимата!", пише Таня П.
 
  "На 112 се подава сигнал за агресивни кучета. Идват и ги прибират", добавя Наталия С.
 
Някои граждани твърдят, че глутницата вече е заловена, но други ги опровергават.
 
Снимки: Димитър К.

Глутница кучета обикаля из Пловдив. Мъж: Внимавайте! ВИДЕО