Пловдивчанин сигнализира за често прекъсване на електрозахранването на бул. "Шести септември" в района на Областна управа. По думите на Иван Спиридонов токът през последните три седмици е прекъсвал през ден вечерта. Сигналът до GlasNews е получен в полунощ, а към него са прикачени и снимки.

"През последните 3 седмици токът в пространството от Областна управа до прелеза на "Шести Септември" спира през ден, най-много през два, в периода след 18.00ч.

Ток липсва по два часа, понякога и повече. Следва някакво пускане, с пикова мощност понякога, за да ви изгорят електроуредите, не за друго и след два - три часа той идва. До следващата вечер. И това до кога ? Във война ли сме, в режим на пестене на ток ли сме? Кога да готвим, да се къпем да гледане телевизия и да се охладим. Възнамеряват ли да ни осведомят с график?", пита Спиридонов.

GlasNews се свърза с пресцентъра на ЕВН - Пловдив, откъдето посочиха, че аварията е локализирана.

"Действително имаше авария в района. Тя е локализирана в подземна канална линия, което е много трудно. В процеса са участвали специалисти от кабелни лаборатории, които с точност са открили мястото на аварията и тя е отстранена", заявиха от ЕВН-Пловдив.

Те добавиха, че служителите са в готовност, ако има проблем да реагират по най-бързия начин и да го отстранят.