Има ли дистанция във веригите за хранителни стоки в Пловдив или там няма зараза? Спазват ли се мерките, въпреки че зачестиха проверките? Тези въпроси вълнуват пловдивчанка, публикувала кадри от един от магазините "Лекси" под тепетата.

Междувременно тя иронично посочва, че явно ресторантите са опасно място за разпространение на заразата, а не магазините.

"В "Лекси" зараза-няма. Стриктно се "спазват" мерки. Всичко е точно! Иначе ресторантите са много опасно място.", пише Емилия Ангелиева в социалната мрежа.

От прикачените снимки ясно се вижда липсата на дистанция в обекта. Тук вероятно много ще обвинят магазина или взетите мерки от властта. Вината е комплексна, но не е за подценяване и самосъзнанието на клиентите, които се "прегръщат" с другите пред тях, а не правят крачка назад.

Дори да има спазване на броя клиенти в даден магазин, ако почти всички от тях се скупчат на едно място, то вината вече е ясно къде е.

"Само пишем коментари! А всъщност виновни сме си ние! Казано е дистанция и маски, а ние не ги спазваме! С пръчки ли да ни пазят (до всеки човек полицай)", гласи един от коментарите под публикацията, който идва много на място.

Навалица и опашки в Пловдив, сервитьори и бармани готвят първи протест! СНИМКИ