Бизнесът със стари билетчета в Пловдив продължава. Това твърди пловдивчанка, която твърди, че водач на автобус градския транспорт на града се е опитал да ѝ продаде използван билет.

За случая Светлана П. разкрива в социалната мрежа Facebook. Тя не пести възмутени епитети към мъжа, като споделя и снимки на рейса, в който заявява, че е станала случката.

Светлана заявява, че е видяла как мъжа взима стар билет от пода, като добавя че се е опитал да ѝ продаде такъв.

"Този нагъл и безобразен шоьофьор се опитваше да ми продаде стари билети. С очите си видях да взима стар билет от мръсния под на ужасно мръсния и вонящ автобус", пише Светлана П.

Припомняме, че за схемата с билетчета гласност се появи още в края на 2022 година. Тогава граждани забелязаха, че мъже ровят в кофите и събират стари билетчета, а след това ги продават на кондуктори и шофьори от градския транспорт. Гражданин забеляза подобни действия около Централна гара в Пловдив.

След медийни публикации по темата от „Организация и контрол на транспорта“ препоръчаха на фирмите превозвачи да следят изкъсо кои служители участват в тази схема. Скоро след това се появиха и нови свидетелства за същите действия.