„Подготвени сме, не се притесняваме. На първо място гледаме да опазим собствения си живот и от там нататък да помагаме на останалите хора”, коментира Петър Петров, който ще ръководи екипа от 16 души, които заминават натам, пише TrafficNews.bg.

7,8 по Рихтер удари град Кахраманмараш, като към този момент загиналите са 1700.

Пожарникарите са преминали през курсове и тръгват със специален спасителен автомобил, който е оборудван с кран за спасяване на хора и тяхното прехвърляне. Автомобилът има и помпи за приливане на агресивни и горими течности и е пригоден да прониква в срутени сгради и от там да се изваждат жертви.

Легендата Волкан Демирел: Всички са нещастни, всички умират тук в Хатай, помогнете

Главен инспектор Димитър Бришимов, който е началник на сектор Пожарогасителна и спасителна дейност“ към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив коментира, че пожарникарите, които ще участват предварително са заявили желание за участване в такъв модул.

Чудо! Спасиха момиченце след 7 часа под руините ВИДЕО

Голям е шансът да има живи хора, след като видях кадри на сградите, коментира още Димитър Бришимов.

„Ходили сме на множество тренировки, имаме нужната техника и не смятам, че тази мисля ще бъде проблем за нас”, коментира старши пожарникар Христо Шенчев.

Пловдивските спасители изчакват колегите си от София на бензиностанция на магистралата. От тук всички заедно ще поемат към Турция.