Легендата на турския футбол Волкан Демирел, който в момента е старши треньор на Хатайспор, призова за помощ в града, който е един от най-пострадалите от смъртоносно земетресение в Турция тази нощ. Бившият страж на Фенербахче използва социалните мрежи и през сълзи помоли за помощ.

Щетите след мощния трус в Турция са като след война СНИМКИНад 600 вече са жертвите на земетресението

"Тук всички са съсипани. Всички умират в Хатай. Ситуацията е много лоша тук. Приятели успяха да излязат изпод руините, но все още имаме затрупани познати под срутените сгради. Хатай е в бедствено положение. Няма достатъчно болници, линейки. Няма достатъчно помощ, трябва ни помощ възможно най-бързо. Всичко е токова лошо, нещо трябва да се направи, моля ви”, бяха думите на Волкан.

Бедствената ситуация заради земетресенията, ударили Турция в последните часове, напълно логично доведоха до отлагането на всички спортни събития.

По последни данни двама от футболистите на клуба са в неизвестност. Става дума за Кристиан Атсу, преминал през Нюкасъл, както и Онур Ергюн. Няма вести и от Танер Савут, който е спортен директор на отбора.

Според вестник "Хабер", има шанс футболистите на Марасспор да са били отседнали в унищожен от земетресенията хотел. Сред затрупаните са и мъжки волейболен отбор, както и волейболен тим за 14-годишни момичета.

Спасиха 10-годишно момиченце изпод струтил се блок в Турция ВИДЕО

Както съобщихме, втори мощен трус удари южната ни съседка на обяд, а жертвите продължават да се увеличават.

Нов мощен трус разлюля Турция!

Около 12 часа след първото земетресение данните на властите сочат, че загиналите от бедствието в Турция и Сирия са повече от 1200, а ранените – над 8000.

По-рано днес президентът Реджеп Тайип Ердоган, заяви, че трусът от снощи е бил най-силният в страната от 1939 година насам.