Вторичен трус от 7,7 по скалата на Рихтер е отчетен в Централна Турция. Това показват данните на Европейския сеизмологичен център. Земетресението  е било на 59 км от Кахраманмараш. Трусът е регистриран в град Елбистан в 13:23 ч. местно време (12:23 ч.). Земетресението е усетено в много окръзи в Турция.

Земетресението е усетено в Ливан, Иран, Израел, Кипър, Армения, Грузия, Румъния и Сирия, показа справка на GlasNews.bg. Дълбочината на труса е била 10 км.

Припомняме, че над 600 души са жертвите по последни данни в Турция и Сирия в резултат на мощното земетресение близо до южния турски град Газиантеп, което стана рано тази сутрин. 1710 сгради бяха разрушени, а броят на загиналите расте със всяка минута.

Щетите след мощния трус в Турция са като след война СНИМКИНад 600 вече са жертвите на земетресението

Сирийското министерство на здравеопазването потвърди смъртта на най-малко 237 човека в районите под контрола на президента Башар ал Асад. Броят на ранените там достигна 639.

В контролираните от бунтовници райони в северните провинции Идлиб и Алепо е потвърдена смъртта на 91 души. Над 500 човека са ранени, съобщи представител на хуманитарна организация.

Много от сградите в районите, които бяха засегнати от земетресението, понесоха щети по време на избухналия преди близо 12 години конфликт в Сирия.

По данни на консулската служба в Анкара към момента няма данни за пострадали  български граждани след земетресението в Турция, съобщиха от министерството на външните работи.

Президентът изрази съболезнования на семействата на жертвите в Турция